Specialsnickeri

Vad är specialsnickeri?

Vad innebär egentligen specialsnickeri? Finsnickeri och specialsnickeri rör alla snickerier som kräver finess. Plankor som slås ihop och målas kräver väldigt lite finess medan en möbel med funktion och design kräver desto mer. Det är just det där hantverksmässiga som jag inriktar mig på, ta fram former och funktioner som kan användas och beröra människor på många olika sätt.

Fönster & dörrar

De fönster och dörrar man hittar på marknaden idag saknar ofta en särskild känsla som man får av en handsnickrad variant. Som snickare kan man lägga tid och omsorg på detaljer som spelar en avgörande roll för det utseende byggnaden på vilken dörren/fönstret sedan ska sitta. Jag har både utbildning och erfarenhet inom dörr- och fönstersnickeri och tycker att det är väldigt givande.

Möbler

Det finns väldigt mycket möbler i omsättning idag. Man kan hitta stora möbler till pressade priser, men i regel alltid på bekostnad av kvalitet. Möblerna man köper idag kasserar man fallfärdiga efter några år. Om du beställer en möbel från mig så håller den i generationer om du så vill. Jag snickrar möbler efter dina mått och önskemål, de blir skräddarsydda för den plats de är avsedda för. Jag snickrar alla typer av möbler från garderober till TV-bänkar, soffbord och vitrinskåp.

Kök

I ett kök finns ofta mycket trä, alla skåp och skåpsluckor, dörrar och annan inredning är i regel av trä och är något av trä så är det en snickare som skapar dem. Låt mig snickra ditt nya kök så blir det precis så som du vill ha det – och det kommer att hålla i många år framöver.